Spookrijder.

Print Friendly, PDF & Email

Heb je dat wel eens meegemaakt, dat je een spookrijder tegengekomen bent? Iedereen gaat netjes één richting heen, omdat dat moet en dan komt er één auto recht tegen het verkeer in? Een auto, die er beslist niet hoort en die daardoor ongelukken kan veroorzaken.

Nou zo’n spookrijder was ik eergisteren zelf… tot grote schrik van mezelf.

Dat was me nog nooit gebeurd! Het was weliswaar in de stad, maar toch… Hoe vaak ik dat stuk gereden had op de goede manier ging ik nu de verkeerde kant op.

Wanneer kwam ik tot het besef dat ik fout zat? Toen een andere bestuurder nee schudde.

Wat schrok ik, hoe kon ik nu toch zo dom zijn geweest om dat te doen?

 

Hoe vaak gebeurt het in ons leven, dat we rijden op wegen, die we gewend zijn om te gaan.

Dat het zo automatisme wordt, dat we niet eens in de gaten hebben, dat we inéén keer tegen de stroom in gaan totdat…

Nu weet ik wel, hoe harder we rijden, hoe gevaarlijker het vaak is.

Totdat was voor mij met goede afloop, omdat iemand mij waarschuwde.

Hoe zit het in het geestelijk leven? Hopelijk zijn er mensen, die ons waarschuwen, wanneer we een spookrijder zijn, een gevaar voor een ander en voor onszelf… Mensen, die een hart hebben voor de ander en de ander niet verloren willen zien gaan. Ze zo graag Jezus Christus gunnen voor hun leven, waar ze alle verkeerde beslissingen en fouten mogen neerleggen aan Zijn voeten en vergeving mogen vinden in Hem, Jezus Christus. Dan ga je ook vragen: ‘Heere, welke weg wilt U dat ik ga?’ Dan ga je achter Hem, Jezus Christus aan! Welke weg Hij ook gaat.

 

Reageer op dit artikel

3 Reacties op "Spookrijder."

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Brenda
Lid
Brenda

Mooi geschreven! En idd is het mooi als je als God’s gemeente samen opweg kan, mag en moet gaan. Alleen denk ik wel dat we op moeten passen om niet gewoon maar met de stroom mee te gaan… we moeten blijven opletten in ‘het verkeer’ om niet de afslag te missen… soms vraagt God van ons om ff te ‘spookrijden’ om daarna weer in de juiste baan te komen…

Nelly van der Bas
Gast

Dank je wel voor je reactie Brenda! Weet je, wanneer we Gods weg gaan, dan is het maar dun gezaaid. We moeten inderdaad blijven opletten, waakzaam zijn, dat we niet de verkeerde weg inslaan of meegezogen worden door andere weggebruikers, dan worden we ‘spookrijders’. Maar als je een relatie heb met Jezus Christus, dan weet je dat Hij de Weg, de Waarheid en Het Leven is. En wanneer we Hem volgen, waar Hij ook gaat, dan mag je weten wat de eindbestemming zal zijn.

Gast
Geef de blog een rating! :
     

Mooi geschreven! (en gelijk even de rating functie getest 🙂 )