over de Bloggers

gerdientje

Ik ben Gerdientje. En ik ben een van de bloggers die hier regelmatig zal bloggen. Dat is spannend voor mij maar ook leuk. Ik blog zelf al een half jaar op mijn eigen blog met veel plezier. Op mijn eigen blog schrijf ik over alledaags dingen. Over mijn studie, de daarbij horende stage, over creatieve projecten, oppasverhalen en andere dingen die ik mee maak. Gewoon, mijn leven.

Nou is mijn leven niet gewoon, net zoals die van jouw ook niet gewoon is. Maar ik ben 23 jaar en ik heb de energie van iemand die 80 is. Ik ben namelijk chronisch vermoeid. En dat maakt mijn leven wel een beetje anders dan een ‘normale’ jonge vrouw van 23 jaar. Het betekend dat ik niet naar school ga. Ik doe mijn studie online. Het betekend dat ik pas net begonnen ben met een studie waarbij sommige van mijn leeftijdsgenoten al (bijna) klaar zijn met hun studie. Ik woon nog thuis. Ik ga niet een avondje stappen want dan lig ik echt in bed te slapen.

Mijn ziekte beïnvloed dus mijn leven. En misschien ook wel een beetje mijn geloof. Ik vind het lastig daar een uitspraak over te doen. Want hoewel mijn ziekte mij beïnvloed, ben ik niet mijn ziekte. Als je een woordweb zou maken, dan zet je mij in het midden, niet mijn ziekte. Vanuit dat midden maak je allemaal lijntjes naar buiten. Daarbij staan dingen die over mij gaan. Daar staat mijn ziekte en ook mijn geloof (en nog vele meer dingen). Die beïnvloeden mij, dat in ieder geval. Maar ook wel elkaar. Mijn ziekte beïnvloed mijn geloof omdat ik door mijn gebrek aan energie niet vaak naar de kerk kan. Ik ga naar de gereformeerde kerk vrijgemaakt (gkv) en daar is het toch wel nog een beetje gebruikelijk om twee keer op een zondag naar de kerk te gaan. Maar mij lukt vaak niet eens om een keer te gaan. Maar toch is het uitgangspunt voor mij dat die twee afzonderlijk mij beïnvloeden.

Mijn eigen blog gaat dus over mijn gewone leven dat toch een beetje anders is dan die van een ‘normale’ jonge vrouw. Hier, op deze blog, ga ik het niet hebben over die alledaagse dingen. Natuurlijk zal ik gebruik wel eens maken van voorbeelden uit mijn leven om dingen duidelijk te maken maar het is niet HET onderwerp waar ik over ga schrijven. Ik wil hier graag schrijven over onderwerpen die te maken hebben met het geloof. En dat vind ik toch een beetje spannend. Het geloof is altijd het ‘ding’ van mijn moeder, als theologe, geweest. En tegelijk vind ik dit heel leuk. Om te schrijven over hoe ik het geloof beleef. Over hoe ik de dingen zie.

Maar wie ben ik nou, wat vind ik leuk, wat zijn mijn hobby’s? Nou, ik hou van kinderen. Ik pas op ze en ik doe een studie (gespecialiseerd pedagogisch medewerker) die daar ook over gaat. Daarvoor loop ik nu stage op een christelijke peuterspeelzaal, en dat vind ik super leuk. Vol enthousiasme ga ik daar elke maandagochtend naar toe. Naast kinderen hou ik ook van fotograferen. Ik heb mijn eigen spiegelreflexcamera en daarmee maak ik graag foto’s. Bovenstaande foto is dan ook van mijzelf. Dan vind ik het nog leuk om te bakken en te koken. Koekjes, bonbons, geen taart, daar hou ik niet van, lekkere oven gerechten of pizza (ja, dat is ook uit de oven). Ik speel ook nog piano en ik kan ook gitaar spelen hoewel ik dat niet veel meer doe. Ik ben over het algemeen positief ingesteld en vind het leuk om andere mensen met kleine dingen te verrassen en te helpen. Een klein gebaar doet soms zoveel.

Ik zou zo niet meer iets weten wat ik nog over mijzelf moet vertellen. Maar als je nog iets wil weten, vragen mag altijd.

 

Bekijk alle berichten van Gerdientje.


 

Nelly van der Bas

Mijn naam is Nelly van der Bas. Geboren in 1963, dus reken maar uit, hoe oud ik ben (of hoe jong)

Getrouwd geweest, 3 kinderen en 2 kleinkinderen.

Veel hobby’s en schrijven is er één van. Er zijn 12 kinderboeken verschenen en1 gedichtenbundel en1 roman.

En ik schrijf al verschillende jaren een blog over geloof. www.nellyvanderbas.blogspot.com

Op deze site hoop ik dat ook te doen alleen anders. Hoe? Dat weet ik zelf ook nog niet helemaal precies,maar ik denk meer voor de jeugd.

We zullen het zien en beleven.  Mijn leven is niet altijd gemakkelijk geweest, er waren vele diepe dalen, maar God was er altijd bij!

Jezus Christus is voor mijn zonden aan het kruis gestorven en van daar uit mag ik leven. En omdat ik dat iedereen gun, wil ik er ook over bloggen.

Je mag altijd met vragen komen. Er bestaan geen gekke of domme vragen, dus stel ze gerust. Wil je liever zo met me contact opnemen om te mailen, dan is mijn emailadres nelly@christensite.nl

 

Bekijk alle berichten van Nelly.


 

Marloes

Ik ben Marloes, 23 jaartjes jong. Momenteel ben ik lekker aan het wennen aan m’n eerste eigen stulpje op 11 hoog. Ik weet sinds 4,5 jaar dat ik een lichte vorm van PDD-NOS(=autisme) heb, misschien dat je er nog wat van gaat tegenkomen in m’n blogs. Verder hou ik erg van christelijke muziek luisteren en zing ik in een koor. M’n hobby’s zijn o.a. sporten en creatief bezig zijn. Ik zit in de gereformeerde kerk vrijgemaakt. God is voor mij de rots op Wie ik kan bouwen, Degene bij wie ik altijd terecht kan. Ik wil elke dag weer voor God kiezen en -met vallen en opstaan- voor Hem leven.

Ik heb nog nooit eerder blogs geschreven dus voor mij is het in het begin ook nog erg zoeken hoe ik m’n blogs ga schrijven, hoe ik ze vorm ga geven en ik wil natuurlijk graag ontdekken of het bloggen wat voor mij is. Ik hoop dat we van elkaar mogen leren en dat mijn blogs je daarnaast ook wat leren, soms confronteren of je aan het denken te zetten over bijvoorbeeld jezelf, God en je leven met Hem en anderen. Ik wil vooral gaan schrijven over de dingen die ik tegenkom in het dagelijks leven, dingen die mij confronteren of opvallen, dingen die ik tegenkom in en buiten de kerk en in mijn relatie tot God.

Tot de volgende keer!

Marloes

PS:

Feedback in de vorm van tips, tops en ideeën zijn altijd welkom!

Je kunt hieronder reageren of een mailtje sturen naar: marloes@christensite.nl

 

Bekijk alle berichten van Marloes.

 

De bloggers worden hier toegevoegd zodra ze hun 1e blog hebben geschreven.

Ook blogger worden?

bekijk alle blogs.