Eén-op-één met God

Print Friendly, PDF & Email
Bidden

Schietgebedjes, het Onze Vader, kindergebeden, danken… er zijn zoveel verschillende manieren waarop je kunt bidden. Kunnen praten met God, mogen praten met Hem, prachtig en soms ook moeilijk.

Laatst hoorde ik op een zondag een mooie preek die ging over bidden. De kern: blijf volhouden en volhardend bidden; gelovend bidden. In je leven kun je zoveel dingen mee maken, mooie en minder mooie, en al die dingen mag je telkens weer bij God neerleggen. Tegen God kan je alles zeggen, ook wanneer je God zelfs niet begrijpt, Hij luistert naar je. Het is goed om te weten dat God boven ons staat, Hij is de Almachtige, de Schepper van alles wat leeft. Maar Hij is ook jouw hemelse Vader. Zijn wegen en zijn plannen gaan de onze te boven, wij kunnen Hem vaak niet begrijpen. Maar ondanks dat mag je je veilig weten bij God. Weten dat Hij het beste met je voorheeft. (Jer. 29:11)

Het kan ook zijn dat je soms geen woorden meer hebt om tegen God uit te spreken, je bent te moe of misschien wel lamgeslagen door iets verschrikkelijks in je leven.. ook je woordeloze zuchten hoort Hij. En misschien een mooie spreuk om je dan aan vast te houden:

“Tears are prayers too, they travel to God when we can’t speak”

(Tranen zijn ook gebeden, ze gaan naar God toe als we niet kunnen spreken)

Ook al vind je bidden moeilijk, ook al heb je God al 100 keer om hetzelfde gevraagd, houdt vol! Blijf bidden, misschien verhoort God je gebeden niet al tijdens het leven hier en blijven de dingen die je meemaakt moeilijk. We mogen allemaal uitzien naar de prachtige toekomst die Hij ons heeft belooft bij Jezus’ terugkeer.

Een goed weekend gewenst!

Geef de blog een rating! (5 / 2)

Reageer op dit artikel

3 Reacties op "Eén-op-één met God"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bart Schutte
Beheerder
Geef de blog een rating! :
     

Mooi geschreven!

Nelly van der Bas
Lid

Bemoedigend blog Marloes!

Hans Wesselius
Lid
Geef de blog een rating! :
     

Kort maar krachtig, Marloes.
Ik wil dit onderwerp binnenkort in een tweeluik verder uitdiepen onder de noemer ‘De waarde van een gelovig gebed’.