Een nieuw seizoen

Print Friendly, PDF & Email

Hoe ben jij in september het nieuwe seizoen begonnen? Misschien vol spanning vanwege je nieuwe opleiding of baan. Misschien vol onzekerheid, houd ik me baan wel of zou het mij lukken om nou wel een baan te vinden? Of misschien zit je wel thuis en kun je niet (meer) werken, breekt er voor jou dan wel een nieuw seizoen aan?

 

Hoe je ook begonnen bent, ongeacht of dat vol vreugde of angst was: God is erbij! Wat een troost mag dat wezen, wat een zekerheid en steun kan en mag dat je geven.

 

Voor iedereen begint er een nieuw seizoen, ongeacht je omstandigheden in het leven. Misschien is er in je leven veel om naar uit te kijken of juist wel veel om tegenop te zien. Misschien zit je al weer in de sleur van alledag of lijkt het leven je in sneltreinvaart te passeren.. Hoe dan ook, vergeet dan niet dat je het niet alleen hoeft te doen. Misschien heb je wel hulp of steun van familie en vrienden, maar bovenal mag je dit alles doen in verbondenheid met je hemelse Vader die er elke dag weer voor je is. Dat maakt het misschien niet altijd makkelijker, maar het kan je wel hoop geven. Hoop dat het beter gaat worden, misschien al gauw of het duurt wat langer.. misschien dat het in dit leven niet meer anders wordt… Maar dan mogen we uitzien naar de hoopvolle toekomst die God ons wil geven.

 

Vergeet ook niet om dit seizoen te genieten van alles wat je van God gekregen hebt: nieuwe kansen, nieuwe mensen om je heen. Of juist je vertrouwde omgeving, waar jij je zo op je plek voelt. Maar het kan ook zo zijn dat je het moeilijk vind om te genieten, misschien is er voor jou op dit moment wel niets om van te kunnen genieten. Is dat dan verkeerd? Nee, voor alles is een tijd. Misschien dat het op dit moment in je leven moeilijk is, dat je het lastig vind om positief te blijven en de lichtpuntjes te zien. Ook dan is God erbij, Hij ziet elk mensenkind, groot en klein en wil er voor je zijn.


“Ga met God en Hij zal met je zijn,

Jou nabij op al je wegen

Met zijn raad en troost en zegen.

Ga met God en Hij zal met je zijn.

 

Ga met God en Hij zal met je zijn:

bij gevaar, in bange tijden,

over jou zijn vleugels spreiden.

Ga met God en Hij zal met je zijn.”

(Lied 416:1, 2)

 

 

Ook dit seizoen hoef je het niet alleen te doen. Je mag het samen doen met God.

 

Ga met God en Hij zal met je zijn!

 

 

Marloes

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz